Lendo är ett företag som verkligen vet hur man marknadsför sig själv och hur man går tillväga för att nå ut till så många kunder som möjligt. Reklamen syns tydligt i kommunaltrafiken och de allra flesta människor har troligtvis hört deras Lendo-sång, som under en lång period flitigt spelades på tv och radio. Lendo är ett företag som arbetar hårt med att förmedla lån och krediter till kunder och genom att ansöka via Lendo får man dessutom svar från flera olika banker.

Fördelarna med att använda sig av Lendo som låneförmedlare är verkligen många. Till att börja med kan du helt kostnadsfritt ansöka om ett lån på deras hemsida och därefter jämföra vilken bank som ger dig bäst erbjudande. Med lånekalkylatorn på hemsidan kan du enkelt fylla i vilket belopp som du önskar låna och vilken återbetalningstid som skulle passa dig bäst. På skärmen får du direkt ett ungefärligt besked på hur mycket din månadsavgift skulle ligga på, men det slutgiltiga beloppet och ränta får du först efter att du har slutfört din kompletta ansökan.

En annan anledning till att många vänder sig till Lendo är att man kan samla sina lån och krediter i samband med att man ansöker om ett nytt lån. Detta fyller man enkelt i när man gör ansökan och får därefter fylla i hur mycket av lånebeloppet som ska gå till detta ändamål. Lendo har en mycket bra och professionell support som finns tillgängliga under mycket generösa öppettider och dit kan du vända dig om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

Lendo är en mycket stor låneförmedlare och en av de mest populära i Sverige. Här samlas 25 olika banker från hela Sverige och det är alltså upp till 25 banker som kan erbjuda dig ett bra lån. Hur många banker som kommer att svara på just din ansökan beror på hur stort belopp du har valt att ansöka om i förhållande till dina inkomster och utgifter, men man kan ändå vara säker på att få svar från fler än en.

På listan över banker hittar man många välkända och stora banker, men även mindre banker som fortfarande har mycket att erbjuda. Du kommer bland annat att hitta namn som Marginalen Bank, Santander, Ikano Bank, Forex Bank och Wasa kredit. När du gör en ansökan kan du ibland få erbjudanden på ett lägre belopp än det som du har ansökt om, av den enkla anledning att din ekonomi kanske inte ansågs tillräckligt god för det önskade beloppet.

Vad krävs för att få låna?

För att få låna pengar och ansöka om ett lån hos Lendo krävs det att du uppfyller vissa villkor. Villkoren skiljer sig lite beroende på om du vill ansöka om ett belopp under 30.000 eller över. För alla belopp gäller dock att man är minst 18 år gammal och att man är folkbokförd i Sverige. Man behöver ha en taxerad årsinkomst på minst 100.000 kronor och dessutom så behöver man ha varit fri från skulder hos Kronofogden i minst 6 månader innan man ansöker.